Hořcová výzva
  • Úkoly
    • Úkoly
    • Odznaky
  • Pořadí
    • Jednotlivci děti
    • Jednotlivci kmeti
    • Oddíly
    • Kamarádi děti
    • Kamarádi kmeti
  • Informace
    • O co jde?
    • Pravidla
    • Ceny
    • Účastníci
    • Kontakt
  • Registrace
  • Přihlásit
  • Úkoly
    • Úkoly
    • Odznaky
  • Pořadí
    • Jednotlivci děti
    • Jednotlivci kmeti
    • Oddíly
    • Kamarádi děti
    • Kamarádi kmeti
  • Informace
    • O co jde?
    • Pravidla
    • Ceny
    • Registrace
    • Účastníci
    • Kontakt
  • Přihlásit

Úkol 57 - Pečený „had“ na klacku

Dopřej si nevšední kulinářský zážitek z kynutého těsta. Dobře zpracované těsto namotej na klacek (z nejedovatého stromu nebo keře) a trpělivě opékej nad ohněm. Ochucený „had“ skořicovým cukrem připomíná známý trdelník. Hada si můžeš připravit i ve slané variantě či různě experimentovat s kořením.

Pokud chceš využít receptu na kynuté těsto, tak tady je:

Ingredience (množství si uprav podle sebe, ale poměry zachovej):

  • 500 g hladké mouky
  • půl kostky čerstvého droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 50 g másla (rozpuštěné)
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup:
  • Droždí rozdrob do vlažného mléka, přidej cukr a nech 10 minut stát, dokud nezačne pěnit.
  • V míse smíchej mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a mléko s droždím. Vypracuj hladké těsto, které se nelepí na ruce.
  • Zakryj těsto utěrkou a nech ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Splněním tohoto úkolu získáš 3 body.

Tento úkol splnilo

19475 %

hráčů